Navigation Menu+

benvinguts

Encetem una nova edició del JULIOL DE MÚSICA I POESIA a Balaguer i Santa Maria de les Franqueses, enguany ja la setena!

monestir 2014

 

Set anys de continuada i ben establerta determinació. Amb el suport de l’Ajuntament de Balaguer i altres institucions del país i la complicitat del teixit empresarial i comercial de la ciutat, el Juliol de Música i Poesia de Balaguer torna per fer-vos partícips d’un novament engrescador programa.

Fidels al ritme dels sons, volem resseguir amb vosaltres els pentagrames de la música del barroc, del romanticisme, del cant popular i contemporani i de cèlebres àries catalanes, d’òpera i de sarsuela. Al mateix temps, el piano, la flauta de bec, la viola de gamba i el clavicèmbal ens acostaran a uns mapes sonors del tot estimulants.

Fidels al ritme de les paraules, ens deixarem portar per l’expressivitat d’un nombrós grup de veus privilegiades, intèrprets de la poesia dels nostres avantpassats i dels nostres coetanis. Escoltarem reeixits textos d’una època assenyalada de Catalunya, el barroc, en què la literatura popular (poesia i teatre) va gaudir d’una gran vitalitat. Ens endinsarem en l’obra innovadora i simbòlica de Maria-Mercè Marçal: catedràtica, narradora, editora, traductora,
activista i sobretot poeta, del tot vinculada al Pla d’Urgell. Recrearem els darrers dies d’Emili Vendrell i Ibars, un tenor molt arrelat a l’imaginari popular, de la mà d’una de les millors veus actuals de casa nostra.

IMG_7273

Que tot plegat serveixi per animar-vos a tornar-hi, a acompanyar-nos en aquest camí sortosament infinit de mots i vibracions, de sons i entonacions, de confort i bellesa.

Sigueu ben trobats!
BADA-PAS iniciatives culturals

 

Jordi Alsina | Enric Arquimbau | Jordi Blancafort | Mireia Prats

 

Resum fotogràfic http://youtu.be/Ygeim-AHcSg

Balaguer, 2018

Inici