Navigation Menu+

El concert de la Coral Sant Jordi ha inaugurat el 7è JULIOL DE MÚSICA I POESIA de Balaguer

 

Amb un gran èxit de públic i gran qualitat musical, la Coral Sant Jordi ha iniciat aquest diumenge la setena edició del cicle Juliol de Música i Poesia amb una proposta de música coral catalana amb motiu del 70è aniversari de la fundació del cor.

El convent de Sant Domènec ha estat l’escenari d’aquest concert inaugural que ha tingut la poesia catalana com a eix vertebrador. En el concert “Cançons d’ahir, cançons d’avui”, la Coral Sant Jordi, dirigida per Oriol Castanyer, en una primera part ha interpretat cançons dels pioners de la música coral del nostre país com Sardana de l’abril de Lluís Millet, Ametllers florits d’Agustí Borgunyó o Capvespre de Joaquim Serra i en la segona part, s’han pogut escoltar cançons d’alguns representants de les últimes generacions de creadors.

Després d’un bis de Mompou, el Cant dels Segadors, amb tot el públic dret, ha estat una emocionant cloenda.

Actualment, la Coral Sant Jordi està integrada per una trentena de cantaires de procedència, ideologia i formació ben diversa. Fidels a l’esperit del seu fundador, Oriol Martorell (director des de 1947 fins al 1991), la Coral Sant Jordi viu el cant coral en la seva immensitat: des de la música clàssica fins als autors contemporanis, contemplant també la música tradicional catalana.

Amb prop de 70 anys de presència en el panorama coral, la Coral Sant Jordi manté una actitud de millora constant, amb programes musicals ambiciosos que demanen als cantaires dedicació i perfeccionament tècnic per aconseguir un so propi, el que des de l’any 2001 li ha configurat en Lluís Vila i a partir de setembre de 2016 li imprimeix l’Oriol Castanyer.

Des de l’organització del cicle estan molt satisfets de l’acollida que està tenint el cicle ja que segons Enric Arquimbau enguany “és l’edició en el que hi ha més entrades reservades cosa que ens fa tenir unes bones expectatives i iniciar el cicle amb molta il·lusió de que la feina feta durant l’any doni el seu fruit.”

IMG_5779. St. Jordi