Navigation Menu+

emili vendrell, el tenor del poble

 

 

 

 

 

Un actor encarna el famós tenor Emili Vendrell. El punt de partida serà la nit en què ell canta el seu darrer concert, torna a casa i fa repàs del que ha estat la seva vida. L’espectacle consta d’una selecció d’aires de sarsuela, òpera i lieder que interpretava el tenor. Entre les intervencions musicals, el personatge d’Emili Vendrell fa apunts biogràfics dramatitzats.

 

 

Roger_Padullés

ROGER PADULLÉS

Inicia els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat. Anys més tard, i després de llicenciar-se en periodisme per la URL, es trasllada a Freiburg im Breisgau (Alemanya), on obté el títol superior de cant. Va ser membre de l’Opera-studio del teatre d’Estrasburg (França) durant dos anys i posteriorment ha cantat en teatres com el Liceu de Barcelona, Municipal de Santiago de Chile, l’Opéra National du Rhin, Concertgebouw d’Amsterdam, Teatro Real de Madrid, Capitole de Toulouse o el Palau de les Arts de València. L’any 2009 guanya el Segon premi al Concurs Internacional Francesc Viñas, i també el premi Plácido Domingo al millor tenor.

Ha treballat per a directors com Zubin Mehta i directors d’escena com Peter Brook (va ser el Tamino en la gira mundial de la seva Flauta màgica) o Christoph Marthaler. El seu disc dedicat a F. Mompou va rebre el Premi Enderrock de la crítica al millor disc del 2014 de música clàssica i el disc Tossudament Llach amb la SCCC va rebre el premi Enderrock per votació popular el 2016. Emili vendrell, la veu del poble és el segon espectacle que escriu i interpreta, després d’Eclipsi total, basat en la vida de G.F. Händel i estrenat el juliol passat amb la formació de música antiga Vespres d’Arnadí.

 

Josep_Surinyac

JOSEP SURINYAC

Inicia els estudis musicals amb Montserrat Serra i obté el títol superior de piano i música de cambra al Conservatori de Barcelona amb M.J. Crespo i À. Soler. Amplia estudis a la Guildhall School of Music de Londres amb G. Johnson. Ha col·laborat amb cantants com D. Aldea, D. Alegret, N. Argenta, L. Dawson, J. Domènech, E. Martínez-Castignani, M. Martins, I. Moraleda, M. Ll. Muntada, R. Padullés, S. Palatchi, R. Pierotti, A. Savall, P. Udland o Ll. Vilamajó, i ha actuat per tot Europa, a més d’Israel, els Estats Units i el Japó. La seva discografia més recent inclou dos CD amb música vocal de Granados i Toldrà amb Maria Lluïsa Muntada i el Winterreise de Schubert amb Enric Martínez-Castignani. Actualment dóna classes de lied i música de cambra a l’ESMUC i al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

 

Ferran_Frauca

FERRAN FRAUCA

Comença amb Electra de M. Yourcenard dirigit per Pep Cruz l’any 1968. Vinculat després al Talleret de Salt col·labora en muntatges com ara Woyzeck, La comèdia de l’olla, Estruços d’escenari… com actor i músic dirigit per Quim Masó. Estudia clarinet i canta al Cor Madrigal, dirigit per Manuel Cabero, durant 6 anys.
Entra a formar part del repartiment d’El Mikado de Dagoll Dagom, durant la
gira de la qual funda Quartetto da Cinque amb el qual munta espectacles musicals
com Quartetto canta Beatles, Quartetto a la Carta o Palpitasongs i de text
com El fum de Paul Auster o Fes-m’ho tot de Jordi Arbonès. Amb el
Talleret de Salt i dirigit per Konrad Zshiedrich treballa en Nit de Reis de
Shakespeare, L’hort dels cirerers de Txékhov i El Tartuf de Molière, i intervé
també com actor en Els gegants de la muntanya de Pirandello al Teatre Lliure o
La bella Helena d’Offenbach.

Com a director ha muntat, entre d’altres, Ecce Homo-La Passió de
Banyoles, Insults al públic de Peter Handke, La Dansa Macabra de Girona o el
concert dels Berros de la Cort. Ha treballat en Poe, Mar i Cel, Boscos
Endins i Aloma amb Dagoll Dagom, The Black Rider de Tom Waits , L’altre
llibre de les bèsties de Salvador Sunyer, Josafat el musical de
Prudenci Bertrana, Nevares d’Ignasi Roda, Fang i setge amb música de
Salvador Brotons i, últimament, Verdaguer, ombres i maduixes del grup Obeses.