Navigation Menu+

montserrat roig

montroig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

montserrat roig – paraules d’avui

 

A través del pensament de la Montserrat Roig podem, encara ara, cercar de comprendre i dialogar amb els grans i petits esdeveniments que vertebren el nostre dia a dia. És per això que els mots escrits ahir esdevenen “pessics” actuals i imprescindibles.
Amb aquest espectacle tenim l’ocasió de gaudir i fer nostre el pensament i les inquietuds d’una gran figura de les lletres del nostre país, com és la Montserrat Roig, alhora que ofereix una oportunitat excepcional de donar-la a conèixer a les noves generacions de joves que de ben segur s’han de sentir molt propers a ella.
Montserrat Roig – Paraules d’Avui és una selecció d’alguns dels articles recollits a Un pensament de sal, un pessic de pebre. Dietari obert 1990-1991, que agrupa la majoria d’articles que Roig va escriure al diari Avui fins pocs dies abans de morir. Temes recurrents com el feminisme, la justícia social, la lluita contra l’oblit, la discriminació racial, la llengua, la pau… són presents al llarg d’aquest monòleg que en realitat és un diàleg, perquè les paraules demMontserrat Roig interpel·len el públic, el lector.

 

MARIONA CASANOVAS
Actriu i directora de teatre, televisió, cinema, locutora i rapsoda, ha col·laborat en nombroses pel·lícules i sèries de televisió com ara La riera, Psico express, El cor de la ciutat, Laberint d‘ombres, Els 7 pecats capitals, La danza, Enlloc, Parla’m de tu, The Promise, entre d’altres. En Teatre ha actuat a Inspira’m, d’Alexandre Bas; Medeas con cava, dirigida per Kleber Luiz Bosque; Al fons del calaix d’Aleix Puiggalí, dirigida per Rafel Duran; Què hi faig aquí baix si sóc un Àngel? d’Empar Moliner; Klàssics. Poesia catalana, dirigida per Txell Roda, i a El despertar de la primavera, de Frank Wedekind, sota la direcció de Jumon Erra. També ha interpretat i dirigit les obres Res és gris d’Arian Botey, Entre aigua i anís de Ricard Creus i Pedra, paper, tisora d’Elisenda Guiu.

 

Mariona+Emili2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EMILI CUENCA
Obté el títol superior de guitarra al Conservatori Superior del Liceu, estudiant amb el mestre Sergi Vicente i el títol superior de viola al Conservatori Superior del Liceu, estudiant amb el mestre Paul Cortese. Obté el diploma de professor de violí amb el Mètode Suzuki a Londres, dins del programa del British Suzuki Institute.
Membre fundador de l’Orquestra de Cambra de Granollers. Ha estat membre de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i del Conjunt Instrumental de Girona, entre d’altres. Va ser membre de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona. Membre de diverses agrupacions de música de cambra. Col·laboracions amb diverses representacions poètiques i teatrals. Actualment és professor i director del Centre d’estudis musicals Ressò, ubicat a Alella.