Navigation Menu+

notícies

 

La Revista Musical Catalana informa del JULIOL

La Revista Musical Catalana informa del JULIOL

La Revista Musical Catalana ofereix una amplia informació de l’espectacle “Emili Vendrell, el tenor del poble”, que el JULIOL DE MÚSICA I POESIA de Balaguer oferirà el diumenge 29 de juliol a l’església del Monestir de Santa Maria de les Franqueses, com a concert de cloenda del cicle.

http://www.revistamusical.cat/emili-vendrell-la-veu-del-poble/

TV Balaguer al 2n concert del JULIOL

Podeu veure el reportatge de TV Balaguer del 2n concert del JULIOL al Monestir de les Franqueses.

 

http://www.balaguer.tv/flauta-virtuosa-omple-juliol-musica-poesia-monestir-franqueses-balaguer/

2n concert del JULIOL

2n concert del JULIOL

El cicle Juliol de Música i Poesia de Balaguer s’ha traslladat aquest diumenge al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses on més d’un centenar de persones han gaudit de la magnífica actuació “La flauta virtuosa” a càrrec de Diatessaron amb Jordi Argelaga amb les flautes de bec, Clara Hernández amb la viola de gamba i Mireia Hernández al clavicèmbal. El trio ha ofert moments de gran virtuosisme i tècnica musical de màxim nivell.

En aquesta ocasió l’espectacle ha comptat amb la participació de membres del grup de teatre de Balaguer Crisi Perpètua Companyia de Comèdies: Carme Alòs, Eva Font, Maria Lluïsa Martínez, Rafel Molina i Francesc Vilalta, que han posat veu als sonets de Shakespeare, als romanços catalans recopilats per a Milà i Fontanals i a la poesia de Montserrat Abelló.

Primer concert del JULIOL a TV Balaguer

Primer concert del JULIOL a TV Balaguer

Ampli reportatge de TV Balaguer del primer concert del JULIOL DE MÚSICA I POESIA de Balaguer, amb la Coral ant Jordi.

http://www.balaguer.tv/coral-sant-jordi-inicia-7e-juliol-musica-poesia-balaguer/

El concert de la Coral Sant Jordi ha inaugurat el 7è JULIOL DE MÚSICA I POESIA de Balaguer

 

Amb un gran èxit de públic i gran qualitat musical, la Coral Sant Jordi ha iniciat aquest diumenge la setena edició del cicle Juliol de Música i Poesia amb una proposta de música coral catalana amb motiu del 70è aniversari de la fundació del cor.

El convent de Sant Domènec ha estat l’escenari d’aquest concert inaugural que ha tingut la poesia catalana com a eix vertebrador. En el concert “Cançons d’ahir, cançons d’avui”, la Coral Sant Jordi, dirigida per Oriol Castanyer, en una primera part ha interpretat cançons dels pioners de la música coral del nostre país com Sardana de l’abril de Lluís Millet, Ametllers florits d’Agustí Borgunyó o Capvespre de Joaquim Serra i en la segona part, s’han pogut escoltar cançons d’alguns representants de les últimes generacions de creadors.

Després d’un bis de Mompou, el Cant dels Segadors, amb tot el públic dret, ha estat una emocionant cloenda.

Actualment, la Coral Sant Jordi està integrada per una trentena de cantaires de procedència, ideologia i formació ben diversa. Fidels a l’esperit del seu fundador, Oriol Martorell (director des de 1947 fins al 1991), la Coral Sant Jordi viu el cant coral en la seva immensitat: des de la música clàssica fins als autors contemporanis, contemplant també la música tradicional catalana.

Amb prop de 70 anys de presència en el panorama coral, la Coral Sant Jordi manté una actitud de millora constant, amb programes musicals ambiciosos que demanen als cantaires dedicació i perfeccionament tècnic per aconseguir un so propi, el que des de l’any 2001 li ha configurat en Lluís Vila i a partir de setembre de 2016 li imprimeix l’Oriol Castanyer.

Des de l’organització del cicle estan molt satisfets de l’acollida que està tenint el cicle ja que segons Enric Arquimbau enguany “és l’edició en el que hi ha més entrades reservades cosa que ens fa tenir unes bones expectatives i iniciar el cicle amb molta il·lusió de que la feina feta durant l’any doni el seu fruit.”

IMG_5779. St. Jordi

El JULIOL a Radio Lleida

Entrevista al membre de BADA-PAS. Iniciatives culturals, Enric Arquimbau, presentant el JULIOL 2018 a Radio Lleida.

 

 030718 JULIOL DE POESIA I MUSICA.mp3

Presentació del JULIOL a Balaguer

Ampli reportatge de TV Balaguer de la presentació del JULIOL 2018

http://www.balaguer.tv/coral-sant-jordi-inaugurara-7e-juliol-musica-poesia/

El JULIOL A CatMúsica

Podeu escoltar l’entrevista de presentació del JULIOL 2018 a CatMúsica, dins del programa Assaig General, conduit per Albert Torrens, del dia 4 de juliol:

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/assaig-general/assaig-general/audio/1008779/

Presentació institucional del JULIOL 2018

Presentació institucional del JULIOL 2018

 

 

 

 

 

 

 

Ahir, dijous, es va presentar oficialment la nova edició del JULIOL DE MÚSICA I POESIA de Balaguer, amb la presència de l’Alcalde i del Regidor de Cultura de la ciutat de Balaguer, així com dels membres de l’organització BADA-PAS. Iniciatives culturals.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, ha destacat que el Juliol de Música i Poesia “enriqueix l’opció cultural dels estius a Balaguer” a la vegada que “posa en valor el patrimoni cultural de la ciutat com l’Església de Sant Domènec o el monestir de Santa Maria de les Franqueses”. Vidal ha destacat també que aquest cicle posa Balaguer ‘dins de l’onada cultural de Catalunya’.

Finalment Mireia Prats, de Bada-Pas Iniciatives Culturals, ha volgut agrair un any més a tots els col·laboradors, en especial a l’Ajuntament de Balaguer, la seva implicació en l’organització del cicle ja que “si hem arribat on som és gràcies a ells, a les institucions, a les empreses i al petit comerç de Balaguer que s’han fet seva la proposta a més del públic que de forma fidel, s’atansa cada any ja sigui a l’Església de Sant Domènec o al Monestir de les Franqueses per gaudir de la música i la poesia i donar-nos el seu suport”.

 

 

El JULIOL a CatMúsica

El JULIOL  a CatMúsica

Entrevista de presentació del JULIOL al programa “Assaig general” de CatMúsica.

La podreu escoltar el proper 4 de juliol.