Navigation Menu+

notícies

 

UN ANY MÉS, I JA EN SON SET! GRÀCIES!

UN ANY MÉS, I JA EN SON SET! GRÀCIES!

Des de BADA-PAS. Iniciatives culturals, organitzadors del JULIOL DE MÚSICA I POESIA de Balaguer, volem agrair a institucions (Diputació de Lleida, Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal de la Noguera, Universitat de Lleida), i molt especialment a l’Ajuntament de Balaguer, el suport que han donat a aquesta setena edició, que sense ells no hagués estat possible.

Per altra banda, també volem agrair la col.laboració i l’ajut que any darrera any, rebem d’entitats, empreses, comerços i particulars de Balaguer i comarca, que també fan possible la música i la poesia als diumenges de juliol.

Aquesta 7è edició, un any més, ha comptat amb una gran assistència de públic de la ciutat de Balaguer, de la comarca i també d’altres indrets del país. A tothom mil gràcies!

Fins la propera edició al JULIOL 2019, us hi esperem!

L’homenatge al tenor Emili Vendrell clausura el Juliol de Música i Poesia

L’homenatge al tenor Emili Vendrell clausura el Juliol de Música i Poesia

L’organització del cicle ha volgut homenatjar aquest tenor català en el 125è aniversari del seu naixement
El cicle ​ Juliol de Música i Poesia de Balaguer ha clausurat aquest diumenge, al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, la setena edició del cicle amb l’espectacle “​ Emili Vendrell, el tenor del poble en homenatge al 125è aniversari del naixement d’aquest tenor català.
L’espectacle ha anat a càrrec del tenor ​ Roger Padullés​ , ​ Josep Surinyac al piano i l’actor ​ Ferran Frauca ​ que ha encarnat el famós tenor Emili Vendrell. El punt de partida de l’actuació ha estat la nit en què ell canta el seu darrer concert, torna a casa i fa repàs del que ha estat la seva vida. L’espectacle ha constat d’una selecció d’àries de sarsuela, òpera i lieder que interpretava el tenor. Entre les intervencions musicals, el personatge d’Emili Vendrell ha fet apunts biogràfics dramatitzats.
Més d’un centenar de persones han assistit a la clausura del cicle.

 

3r concert del JULIOL

3r concert del JULIOL

Ple a vessar en l’homenatge a Maria-Mercè Marçal.
El cicle ha celebrat el tercer dels concerts previstos a Santa Maria de les Franqueses amb un recital d’àries, òpera i sarsuela i la poesia de Maria-Mercè Marçal
El Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses s’ha quedat petit per acollir les més de 200 persones que han assistit a l’espectacle “Entre dos silencis… amb Maria-Mercè Marçal” en homenatge al 20è aniversari de la mort de la poeta d’Ivars d’Urgell.
El concert ha anat a càrrec de la mezzosoprano Mireia Prats i el baríton Javier Lázaro amb Marta Messalles al Piano i Sílvia Ricard i Jesús Agelet com a rapsodes. Els assistents han pogut gaudir d’una interpretació de diverses àries i duets de cançó catalana, òpera i sarsuela combinada amb la poesia de Maria-Mercè Marçal.
A l’espectacle també hi ha assistit Heura Marçal, filla de Maria Marçal que ha agraït aquest homenatge a la seva mare ‘des de la seva terra i en un espai tant idíl·lic com el monestir de Santa Maria de les Franqueses’.

Més informació a: http://www.balaguer.tv/juliol-musica-homenatge-maria-merce-marcal/

 

La Revista Musical Catalana informa del JULIOL

La Revista Musical Catalana informa del JULIOL

La Revista Musical Catalana ofereix una amplia informació de l’espectacle “Emili Vendrell, el tenor del poble”, que el JULIOL DE MÚSICA I POESIA de Balaguer oferirà el diumenge 29 de juliol a l’església del Monestir de Santa Maria de les Franqueses, com a concert de cloenda del cicle.

http://www.revistamusical.cat/emili-vendrell-la-veu-del-poble/

TV Balaguer al 2n concert del JULIOL

Podeu veure el reportatge de TV Balaguer del 2n concert del JULIOL al Monestir de les Franqueses.

 

http://www.balaguer.tv/flauta-virtuosa-omple-juliol-musica-poesia-monestir-franqueses-balaguer/

2n concert del JULIOL

2n concert del JULIOL

El cicle Juliol de Música i Poesia de Balaguer s’ha traslladat aquest diumenge al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses on més d’un centenar de persones han gaudit de la magnífica actuació “La flauta virtuosa” a càrrec de Diatessaron amb Jordi Argelaga amb les flautes de bec, Clara Hernández amb la viola de gamba i Mireia Hernández al clavicèmbal. El trio ha ofert moments de gran virtuosisme i tècnica musical de màxim nivell.

En aquesta ocasió l’espectacle ha comptat amb la participació de membres del grup de teatre de Balaguer Crisi Perpètua Companyia de Comèdies: Carme Alòs, Eva Font, Maria Lluïsa Martínez, Rafel Molina i Francesc Vilalta, que han posat veu als sonets de Shakespeare, als romanços catalans recopilats per a Milà i Fontanals i a la poesia de Montserrat Abelló.

Primer concert del JULIOL a TV Balaguer

Primer concert del JULIOL a TV Balaguer

Ampli reportatge de TV Balaguer del primer concert del JULIOL DE MÚSICA I POESIA de Balaguer, amb la Coral ant Jordi.

http://www.balaguer.tv/coral-sant-jordi-inicia-7e-juliol-musica-poesia-balaguer/

El concert de la Coral Sant Jordi ha inaugurat el 7è JULIOL DE MÚSICA I POESIA de Balaguer

 

Amb un gran èxit de públic i gran qualitat musical, la Coral Sant Jordi ha iniciat aquest diumenge la setena edició del cicle Juliol de Música i Poesia amb una proposta de música coral catalana amb motiu del 70è aniversari de la fundació del cor.

El convent de Sant Domènec ha estat l’escenari d’aquest concert inaugural que ha tingut la poesia catalana com a eix vertebrador. En el concert “Cançons d’ahir, cançons d’avui”, la Coral Sant Jordi, dirigida per Oriol Castanyer, en una primera part ha interpretat cançons dels pioners de la música coral del nostre país com Sardana de l’abril de Lluís Millet, Ametllers florits d’Agustí Borgunyó o Capvespre de Joaquim Serra i en la segona part, s’han pogut escoltar cançons d’alguns representants de les últimes generacions de creadors.

Després d’un bis de Mompou, el Cant dels Segadors, amb tot el públic dret, ha estat una emocionant cloenda.

Actualment, la Coral Sant Jordi està integrada per una trentena de cantaires de procedència, ideologia i formació ben diversa. Fidels a l’esperit del seu fundador, Oriol Martorell (director des de 1947 fins al 1991), la Coral Sant Jordi viu el cant coral en la seva immensitat: des de la música clàssica fins als autors contemporanis, contemplant també la música tradicional catalana.

Amb prop de 70 anys de presència en el panorama coral, la Coral Sant Jordi manté una actitud de millora constant, amb programes musicals ambiciosos que demanen als cantaires dedicació i perfeccionament tècnic per aconseguir un so propi, el que des de l’any 2001 li ha configurat en Lluís Vila i a partir de setembre de 2016 li imprimeix l’Oriol Castanyer.

Des de l’organització del cicle estan molt satisfets de l’acollida que està tenint el cicle ja que segons Enric Arquimbau enguany “és l’edició en el que hi ha més entrades reservades cosa que ens fa tenir unes bones expectatives i iniciar el cicle amb molta il·lusió de que la feina feta durant l’any doni el seu fruit.”

IMG_5779. St. Jordi

El JULIOL a Radio Lleida

Entrevista al membre de BADA-PAS. Iniciatives culturals, Enric Arquimbau, presentant el JULIOL 2018 a Radio Lleida.

 

 030718 JULIOL DE POESIA I MUSICA.mp3

Presentació del JULIOL a Balaguer

Ampli reportatge de TV Balaguer de la presentació del JULIOL 2018

http://www.balaguer.tv/coral-sant-jordi-inaugurara-7e-juliol-musica-poesia/