Navigation Menu+

parc cultural

entrada parcEl Parc cultural de Santa Maria de les Franqueses vol presentar una panoràmica de la identitat catalana (història, literatura, territori, botànica…) amb eines pedagògicament atractives.

L’itinerari Passeig per la Poesia està il·lustrat amb una tria de poesies feta pel crític literari Joan Triadú i Font, bo i partint de la potent renaixença que s’inicia a Catalunya a mitjan segle XIX.

Al camí hi ha una forta representació dels poetes dels períodes de la guerra del 1936 al 1939 i de la llarga postguerra i connecta amb les generacions de la represa, que unien la poesia i la cançó.

També hi tenen lloc els poetes geogràficament propers al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer, on s’ubica aquest parc cultural.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Espai de la Sardana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Els països, condicionats per la seva situació geogràfica, pel seu clima i per la seva història, expressen la seva personalitat a través de la llengua que parlen, de la manera d’organitzar i de realitzar el treball, de les seves tradicions, dels seus costums…

Catalunya està inserida a l’Europa Mediterrània. Dintre d’Europa, Catalunya emergeix amb característiques pròpies amb una cultura popular, rica i potent. La sardana, per exemple, és una dansa que té una bellesa estètica i musical reconeguda universalment i uns valors que expressen solidaritat i germanor, serenitat i pau.

En aquest Espai de Benvinguda del Parc cultural de les Franqueses presentem un recull de testimonis qualificats de com es veu i és vista la sardana des de dins i des de fora de Catalunya.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inici