Navigation Menu+

programació 2018

Diumenge 8 juliol, a les 20 h

Església del convent de Sant Domènec

Cançons d’ahir, cançons d’avui
Coral Sant Jordi 
Oriol Castanyer, director

Concert de música coral catalana amb motiu del 70è aniversari de la fundació del cor.

Al concert inaugural del cicle d’enguany, i amb la poesia catalana com a eix vertebrador, la Coral Sant Jordi estableix un pont entre aquells pioners de la música coral del nostre país i alguns representants de les últimes generacions de creadors. Una bona oportunitat per gaudir d’aquesta herència inesborrable que ens ha de permetre mirar al futur de la música coral amb esperança i ambició.


Diumenge 15 juliol, a les 20 h

Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses
 
La flauta virtuosa
Diatessaron
Jordi Argelaga, flautes de bec

Clara Hernández, viola de gamba
Mireia Hernández, clavicèmbal

La música per a flauta de bec i baix continu del s. XVII es fon amb el sonet de Shakespeare, el romancer de Milà i Fontanals -en el 200 aniversari del naixement-, i el recordatori a Montserrat Abelló en el seu centenari. Amb la participació de membres del grup de teatre de Balaguer Crisi Perpètua Companyia de Comèdies.

 

Diumenge 22 juliol, a les 20 h

Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses

Entre dos silencis… amb Maria-Mercè Marçal
Mireia Prats,mezzosoprano
Javier Lázaro,baríton
Marta Mesalles, piano
Sílvia Ricart i Jesús Agelet, rapsodes

La interpretació de diverses àries i duets de cançó catalana, òpera i sarsuela s’enllaça amb la inflexió poètica de Maria-Mercè Marçal amb motiu del 20è aniversari de la seva mort.

 

Diumenge 29 juliol, a les 20 h

Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses

Emili Vendrell, el tenor del poble
En el 125è aniversari del seu naixement
Roger Padullés, tenor
Josep Surinyac, piano
Ferran Frauca, actor

Un actor encarna el famós tenor Emili Vendrell. El punt de partida serà la nit en què ell canta el seu darrer concert, torna a casa i fa repàs del que ha estat la seva vida. L’espectacle consta d’una selecció d’àries de sarsuela, òpera i lieder que interpretava el tenor. Entre les intervencions musicals, el personatge d’Emili Vendrell fa apunts biogràfics dramatitzats.

Emili Vendrell i Ibars (1883-1962) va ser anomenat popularment de diverses maneres: “la veu del poble”, “l’angelet del barri”, “el cantaire de Catalunya” o també com “El Francisquito” (gràcies a la seva obra més interpretada, Doña Francisquita). Estimat per molts, també va ser perseguit per una dictadura que va veure en ell una amenaça pel fet de ser un català de projecció internacional. Sigui com sigui, el recordarem com un cantant d’aptituds vocals extraordinàries i una musicalitat exquisida que va renovar el repertori popular i el va elevar a les grans sales de concert. El tenor barceloní va ser, sens dubte, una figura estel·lar de la cultura catalana de la primera meitat del segle xx. Ara que fa 125 anys del seu naixement, val la pena fer un recorregut per la seva trajectòria vital i artística.