Navigation Menu+

cor infantil amics de la unió de granollers

COR INFANTIL AMICS DE LA UNIÓ

Neix el 1996 amb l’Escola de Música creada dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. Dirigit per Josep Vila i Jover des de la seva formació, aquest cor de veus blanques destaca per la qualitat, l’eclecticisme i la singularitat de les seves produccions. Ha participat en nombrosos festivals nacionals (Festival de Música Antiga dels Pirineus, Festival de Cap Roig, i en moltes programacions estables) acompanyat de formacions com l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’OBC, o la Capella Reial de Catalunya, entre d’altres, i internacionals, i ha estat premiat en nombrosos certàmens i concursos. Entre els premis més recents destaquen el primer premi al 47 Certamen Coral de Tolosa (2015) i la Silver Rose Bowl del concurs de la UER Let the Peoples Sing! (2013). En els dos casos és el primer cor de l’Estat espanyol que ha rebut aquests premis.

Recentment ha participat en òperes del Gran Teatre del Liceu (Wherter el 2017; Macbeth i Otello el 2016) i al Festival Castell de Peralada (Turandot el 2016); ha col·laborat en programes a L’Auditori, amb l’OBC, i en la Passió segons Sant Mateu de J. S. Bach dirigida per Jordi Savall al Palau de la Música Catalana.

Ha publicat diversos discs, el més recent dels quals és Un barret de cançons (novembre de 2016) amb cançons de J. Vila i Casañas. També destaca Un conte de Nadal, d’Albert Guinovart, amb l’Orquestra Camera Musicae, entre d’altres.

 

foto Josep Vila i Jover web

 

JOSEP VILA I JOVER

Nascut a Granollers, va estudiar direcció coral amb Enric Ribó, Conxita Garcia i Christian Grube. Des del 1995 és el director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió, una prestigiosa escola coral de Granollers que compta amb més de sis-cents cinquanta alumnes i deu cors en actiu. En aquesta institució hi dirigeix el Cor infantil Amics de la Unió -format per 60 veus blanques    d’entre 12 i 18 anys- i el Cor de Cambra de Granollers, un cor mixt de 40 membres. Amb aquests cors actua regularment    en les temporades estables del Teatre Auditori Granollers, el    Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona i el Gran Teatre del Liceu, on ha col·laborat amb reconeguts directors com Robert King, Manel Valdivieso, Álvaro Albiach, Jordi Savall, Pablo González o Rubén Gimeno. També realitza cada temporada diversos concerts arreu d’Europa i és convidat habitualment com a director a tallers i festivals internacionals de cant coral. Com a director del Cor Infantil Amics de la Unió ha rebut diversos premis en competicions internacionals.