Navigation Menu+

El 9è JULIOL DE MÚSICA I POESIA celebra amb èxit el concert extraordinari

Juliol de música i poesia_2

El monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer ha acollit aquest dissabte al vespre el primer i únic concert de la 9a edició del Juliol de Música i Poesia. Un concert extraordinari que s’ha celebrat a l’aire lliure en una edició del cicle que ha reduït el format per adaptar-se a les restriccions de la Covid-19.

La voluntat era no perdre l’esperit d’aquesta iniciativa que des de ja fa 9 anys amenitza els vespres d’estiu a la capital de la Noguera fusionant música, poesia i patrimoniUnes dues-centes persones s’han aplegat a l’exterior de l’absis del monestir per garantir les mesures de seguretat marcades per les autoritats. L’espectacle ha commemorat el 250è aniversari del naixement de Beethoven i el 50è aniversari de la mort de Josep Carner amb la participació d’artistes del territori. Per l’ocasió s’ha comptat amb la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Javier Lázaro, la pianista Marta Messalles i Carme Sansa i Enric Arquimbau com a dients.
L’espectacle ha combinat la música de Beethoven, Mozart, Saint-Saëns, Lehár, Bizet, Bernstein, Rossini i Kurt Weill amb la poesia de Carner, Bel, García Lorca, Marçal, Abelló i Milà i Fontanals, entre d’altres.

Pel que fa a altres mesures de seguretat, l’aforament s’ha limitat a 200 persones, l’ús de mascareta era obligatori tant per accedir al recinte com durant l’espectacle, s’ha dispensat gel hidroalcohòlic i les cadires s’han situat amb una separació d’1,5 metres. També s’ha fet un registre d’assistents.