Navigation Menu+

notícies

JULIOL DE MÚSICA I POESIA 2023

VENDA D’ENTRADES A PARTIR DE 2 DE JUNY

 

EL JULIOL 2022 A LA REVISTA MUSICAL CATALANA

La prestigiosa Revista Musical Catalana, referent de la informació del món de la música clàssica, es fa ressò del JULIOL 2022.

http://www.revistamusical.cat/el-cicle-juliol-de-musica-i-poesia-a-balaguer-torna-a-la-normalitat-en-l11a-edicio/

EL JULIOL A CATMÚSICA

El programa de CatMúsica Assaig General va acollir el JULIOL DE MÚSICA I POESIA de Balaguer, amb l’entrevista de Ferran Torrens.

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/assaig-general/alsina-i-arquimbau-gent-de-balaguer-i-tota-la-comarca-venen-a-escoltar-els-nostres-concerts/audio/1139313/

PRESENTACIÓ DEL JULIOL DE MÚSICA I POESIA

DE BALAGUER 2002

El passat divendres 17 de juny, al claustre de l’església de Sant Domènec de Balaguer, s’ha presentat la programació de la propera edició del JULIOL 2022. Amb la presència del Paer en Cap de la ciutat, Il.lm. Sr. Jordi Ignasi Vidal i Giné, que va destacar la importància del cicle de música i poesia per la vida cultural de l’estiu balaguerí i de la Noguera en general. Els membres de bada-pas. iniciatives culturals, organitzadors del JULIOL, van detallar els grans eixos d’enguany així com les propostes artístiques, sobretot les vinculades a la Capitalitat de la Sardana de Balaguer i l’homenatge a Joan Fuster. El cicle compte amb 4 concerts, dos dels quals són de producció pròpia. També es va mencionar la importància del suport institucional, del comerç i de les empreses de Balaguer i comarca, que fan possible, any darrere any, aquesta festa de la paraula i la música.

EL 10è JULIOL DE MÚSICA I POESIA ACOMIADA L’EDICIÓ DE 2021 AMB POESIA DITA I MUSICADA DE JOSEP CARNER

Captura de Pantalla 2021-07-26 a les 20.30.47
El tenor David Alegret, el pianista Daniel Blanch i l’actriu Mercè Rovira han estat els encarregats de fer-nos arribar la poesia de Josep Carner, tot commemorant els 50 anys de la seva mort. Els poemes, prèviament dits, eren tot seguit cantats i interpretats al piano amb el segell de compositors de la talla d’Eduard Toldrà o Robert Gerhard, entre d’altres.

Aquest cinquè concert del cicle ha tancat la celebració del nostre 10è aniversari, amb el desig de tornar-hi l’any vinent i intentar oferir al públic que any rere any assisteix a les nostres propostes, el mateix nivell de qualitat.
Vegeu el reportatge que en va fer Balaguer TV

IN MEMORIAM, CONCERT A CÀRREC DEL COR DE CAMBRA DE L’AUDITORI ENRIC GRANADOS DE LLEIDA, AL QUART CONCERT DEL CICLE

Captura de Pantalla 2021-07-19 a les 20.04.50El Cor de Cambra de la capital del Segrià protagonitza el quart concert del Juliol de Música i Poesia i transforma la pèrdua de persones vinculades al cor amb música de confort i acompanyament mitjançant obres religioses i espirituals de diverses èpoques. La direcció del concert és a càrrec de Xavier Puig i Ortiz. També hi participen l’organista Jordi Farran, la cellista Noemí Pasquina, i el pianista Bernat Giribet, tenor del cor i compositor qui a més estrena el Cant Espiritual amb text de Joan Maragall. L’actor i rapsode Ernest Villegas és l’encarregat de donar veu a la poesia que acompanya les obres musicals, textos de Joana Raspall, Mercè Amat i Joan Margarit, entre d’altres.
Vegeu el reportatge que en va fer Balaguer TV

EL TERCER CONCERT DEL 10è JULIOL DE MÚSICA I POESIA DESPUNTA “AMB VEU DE DONA”

Captura de Pantalla 2021-07-13 a les 18.03.19

Amb veu de dona, un concert interpretat per la mezzosoprano Mireia Pintó, l’actriu Victòria Pagès i el pianista Vladislav Bronevetzky, reivindica el paper de la dona en la música. El repertori musical inclou obres operístiques protagonitzades per dones de forta personalitat (Ottavia, Sapho, Carmen…), obres per a piano i veu compostes per Clara Wieck-Schumann i per a piano sol de Fanny Hensel-Mendelssohn i textos del musicòleg Oriol Pérez Treviño.
Vegeu el reportatge que en va fer Balaguer TV

EL COR LIEDER CÀMERA CELEBRA 30 ANYS DE MÚSICA CORAL AL SEGON CONCERT DEL CICLE D’ENGUANY

Captura de Pantalla 2021-07-07 a les 18.50.26

Captura de Pantalla 2021-07-07 a les 18.50.26

Coincidint amb els 10 anys del Juliol de Música i Poesia, el cor sabadellenc commemora els 30 anys de l’entitat a l’església del convent de Sant Domènec.
Vegeu el reportatge que en va fer Balaguer TV

L’ESCOLANIA DE MONTSERRAT INAUGURA EL 10è JULIOL DE MÚSICA I POESIA

Captura de Pantalla 2021-07-07 a les 18.36.50

L’Escolania de Montserrat dona el tret de sortida a la 10a edició del Juliol de Música i Poesia de Balaguer a l’església de Santa Maria. Un concert extraordinari, a part dels 4 habituals, per celebrar l’aniversari del cicle poèticomusical que amenitza els vespres d’estiu a la capital de la Noguera.
Vegeu el reportatge que en va fer Balaguer TV

LA NOGUERA TV A LA PRESENTACIÓ OFICIAL DEL 10è JULIOL DE MÚSICA I POESIA

Captura de Pantalla 2021-06-11 a les 17.52.35

 

11/06/2021 La Noguera TV a la presentació oficial del 10è Juliol de Música i Poesia que ha tingut lloc davant l’església de Santa Maria, monument que s’afegeix de manera extraordinària als concerts del cicle per acollir el primer concert, que anirà a càrrec de l’Escolania de Montserrat.
Vegeu el vídeo de la presentació

BALAGUER TV A LA PRESENTACIÓ OFICIAL DE LA 10a EDICIÓ DEL JULIOL DE MÚSICA I POESIA

 

Presentació 2021

 

11/06/2021 Balaguer TV a la presentació oficial de la 10a edició del Juliol de Música i Poesia a Balaguer TV davant l’església de Santa Maria, on tindrà lloc el primer i extraordinari concert d’aquest desè aniversari.
Vegeu el vídeo de la presentació