Navigation Menu+

Notícies

 

 

 

EL 10è JULIOL DE MÚSICA I POESIA ACOMIADA L’EDICIÓ DE 2021 AMB POESIA DITA I MUSICADA DE JOSEP CARNER

Captura de Pantalla 2021-07-26 a les 20.30.47
El tenor David Alegret, el pianista Daniel Blanch i l’actriu Mercè Rovira han estat els encarregats de fer-nos arribar la poesia de Josep Carner, tot commemorant els 50 anys de la seva mort. Els poemes, prèviament dits, eren tot seguit cantats i interpretats al piano amb el segell de compositors de la talla d’Eduard Toldrà o Robert Gerhard, entre d’altres.

Aquest cinquè concert del cicle ha tancat la celebració del nostre 10è aniversari, amb el desig de tornar-hi l’any vinent i intentar oferir al públic que any rere any assisteix a les nostres propostes, el mateix nivell de qualitat.
Vegeu el reportatge que en va fer Balaguer TV

IN MEMORIAM, CONCERT A CÀRREC DEL COR DE CAMBRA DE L’AUDITORI ENRIC GRANADOS DE LLEIDA, AL QUART CONCERT DEL CICLE

Captura de Pantalla 2021-07-19 a les 20.04.50El Cor de Cambra de la capital del Segrià protagonitza el quart concert del Juliol de Música i Poesia i transforma la pèrdua de persones vinculades al cor amb música de confort i acompanyament mitjançant obres religioses i espirituals de diverses èpoques. La direcció del concert és a càrrec de Xavier Puig i Ortiz. També hi participen l’organista Jordi Farran, la cellista Noemí Pasquina, i el pianista Bernat Giribet, tenor del cor i compositor qui a més estrena el Cant Espiritual amb text de Joan Maragall. L’actor i rapsode Ernest Villegas és l’encarregat de donar veu a la poesia que acompanya les obres musicals, textos de Joana Raspall, Mercè Amat i Joan Margarit, entre d’altres.
Vegeu el reportatge que en va fer Balaguer TV

EL TERCER CONCERT DEL 10è JULIOL DE MÚSICA I POESIA DESPUNTA “AMB VEU DE DONA”

Captura de Pantalla 2021-07-13 a les 18.03.19

Amb veu de dona, un concert interpretat per la mezzosoprano Mireia Pintó, l’actriu Victòria Pagès i el pianista Vladislav Bronevetzky, reivindica el paper de la dona en la música. El repertori musical inclou obres operístiques protagonitzades per dones de forta personalitat (Ottavia, Sapho, Carmen…), obres per a piano i veu compostes per Clara Wieck-Schumann i per a piano sol de Fanny Hensel-Mendelssohn i textos del musicòleg Oriol Pérez Treviño.
Vegeu el reportatge que en va fer Balaguer TV

EL COR LIEDER CÀMERA CELEBRA 30 ANYS DE MÚSICA CORAL AL SEGON CONCERT DEL CICLE D’ENGUANY

Captura de Pantalla 2021-07-07 a les 18.50.26

Captura de Pantalla 2021-07-07 a les 18.50.26

Coincidint amb els 10 anys del Juliol de Música i Poesia, el cor sabadellenc commemora els 30 anys de l’entitat a l’església del convent de Sant Domènec.
Vegeu el reportatge que en va fer Balaguer TV

L’ESCOLANIA DE MONTSERRAT INAUGURA EL 10è JULIOL DE MÚSICA I POESIA

Captura de Pantalla 2021-07-07 a les 18.36.50

L’Escolania de Montserrat dona el tret de sortida a la 10a edició del Juliol de Música i Poesia de Balaguer a l’església de Santa Maria. Un concert extraordinari, a part dels 4 habituals, per celebrar l’aniversari del cicle poèticomusical que amenitza els vespres d’estiu a la capital de la Noguera.
Vegeu el reportatge que en va fer Balaguer TV

LA NOGUERA TV A LA PRESENTACIÓ OFICIAL DEL 10è JULIOL DE MÚSICA I POESIA

Captura de Pantalla 2021-06-11 a les 17.52.35

 

11/06/2021 La Noguera TV a la presentació oficial del 10è Juliol de Música i Poesia que ha tingut lloc davant l’església de Santa Maria, monument que s’afegeix de manera extraordinària als concerts del cicle per acollir el primer concert, que anirà a càrrec de l’Escolania de Montserrat.
Vegeu el vídeo de la presentació

BALAGUER TV A LA PRESENTACIÓ OFICIAL DE LA 10a EDICIÓ DEL JULIOL DE MÚSICA I POESIA

 

Presentació 2021

 

11/06/2021 Balaguer TV a la presentació oficial de la 10a edició del Juliol de Música i Poesia a Balaguer TV davant l’església de Santa Maria, on tindrà lloc el primer i extraordinari concert d’aquest desè aniversari.
Vegeu el vídeo de la presentació

EL 10è ANIVERSARI DEL JULIOL DE MÚSICA I POESIA A LA REVISTA MUSICAL CATALANA

 

Revista_Musical_Catalana_2021

 

La Revista Musical Catalana publica un article fent referència al Juliol de Música i Poesia en l’edició del seu 10è aniversari.

Cliqueu a la fotografia per llegir-ne l’article.

EL 10è JULIOL DE MÚSICA I POESIA A CATALUNYA MÚSICA

Catalunya_Música_2021

 

03/06/2021. Catalunya Música entrevista l’Enric Arquimbau i el Jordi Alsina amb motiu d’una nova edició del Juliol de Música i Poesia coincidint amb el 10è aniversari del cicle.

Cliqueu a la fotografia per escoltar l’entrevista.

El 9è JULIOL DE MÚSICA I POESIA celebra amb èxit el concert extraordinari

Juliol de música i poesia_2

El monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer ha acollit aquest dissabte al vespre el primer i únic concert de la 9a edició del Juliol de Música i Poesia. Un concert extraordinari que s’ha celebrat a l’aire lliure en una edició del cicle que ha reduït el format per adaptar-se a les restriccions de la Covid-19.

La voluntat era no perdre l’esperit d’aquesta iniciativa que des de ja fa 9 anys amenitza els vespres d’estiu a la capital de la Noguera fusionant música, poesia i patrimoniUnes dues-centes persones s’han aplegat a l’exterior de l’absis del monestir per garantir les mesures de seguretat marcades per les autoritats. L’espectacle ha commemorat el 250è aniversari del naixement de Beethoven i el 50è aniversari de la mort de Josep Carner amb la participació d’artistes del territori. Per l’ocasió s’ha comptat amb la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Javier Lázaro, la pianista Marta Messalles i Carme Sansa i Enric Arquimbau com a dients.
L’espectacle ha combinat la música de Beethoven, Mozart, Saint-Saëns, Lehár, Bizet, Bernstein, Rossini i Kurt Weill amb la poesia de Carner, Bel, García Lorca, Marçal, Abelló i Milà i Fontanals, entre d’altres.

Pel que fa a altres mesures de seguretat, l’aforament s’ha limitat a 200 persones, l’ús de mascareta era obligatori tant per accedir al recinte com durant l’espectacle, s’ha dispensat gel hidroalcohòlic i les cadires s’han situat amb una separació d’1,5 metres. També s’ha fet un registre d’assistents.